WordPress Admin Şifresi Sıfırlama
Pek çok kişi bu durumla karşı karşıya kalmış olabilir açıkcası ben hiç yaşamadım ancak sosyal medyada içerik okurken birkaç platformda bu sorunun olduğunu gördüm. Açıkcası nasıl yapıldığını biliyordum geniş kapsamlı anlaşılır bir içerik yazmak istedim. Peki gelelim wordpress admin şifresi sıfırlama işlemine ve nasıl yapıldığına
Öncelikle wordpress admin şifre sıfırlama işlemini yapmak istiyorsak iki farklı seçenek bizi karşılayacaktır.
- Parolamı unuttum butonuna basarakwordpressadmin şifresi sıfırlama
- Cpanelyoluyla wordpress admin şifresi sıfırlama veya değiştirme
Önce daha sade olanından başlamak istiyorum. Gelin daha detaylı inceleyelim.
WordPress Admin Şifresi Sıfırlama (1. Yöntem – Parolamı Unuttum)
Bu yöntem cpanel yoluyla wordpress admin şifresi değiştirmekten daha kolaydır fakat birçok kişi wordpress sitesi kurarken e-postayı ciddiye almadan giriyor. Sonrasında bu işlemi yaptığına pişman oluyor. Bu yöntemi e-postanızı doğru bir şekilde aldığınızı varsayarak size sunuyorum. Gelin adım adım resimlerle işlemleri tek tek açıklayalım.
1- Öncelikle wordpress admin paneli giriş ekranına gelerek aşağıdaki işaretli olarak “Parolanızı mı Unuttunuz ?” seçeneğine tıklayın.
2- Sonrasında açılan ekranda sizden e-posta veya kullanıcı adı isteyecek. Hangisini girmek istiyorsanız girin(doğru olmak kaydıyla) ve yeni parola al seçeneğine tıklayıp sonraki adımı bekleyin.
3- Bir süre geçtikten sonra yeni parolanızı oluşturmanız için kullanacağınız url’nin yönlendirdiği bir mail gelecek. Bu maildeki url’ye tıklayın. Normalde açılan ekranda sizin için rastgele yazılan bir parola çıkacak fakat bu parolayı aklınızda tutamayacaksınız. Onun için sürekli kullandığınız bir parolaya ekleme yaparak (Büyük harf rakam veya özel karakter) şifrenizi oluşturun. Sonrasında şifrenizin başarıyla oluşturulduğunu göreceksiniz.
Yeni şifrenizi aldıktan sonra e postanızı girip wordpress admin paneline giriş yaparak erişimizi gerçekleştirebilirsiniz.
WP Admin Şifresi Sıfırlama 2. Yöntem – CPanel
Bu yöntem açıkcası daha güvenli geliyor. Neden olduğunu bilemiyorum ama ben öyle hissediyorum. Bu yöntem de en azından aklınızda bulunsun. İlk işlemde bahsettiğim üzere e postanızı yanlış veya sallama girmiş olabilirsiniz. Bu yöntem 1. yönteme kıyasla karışık gelebilir.
1- Öncelikle satın almış olduğunuz domain ve hosting firmasına kullanıcı bilgilerinizi girerek giriş yapmalısınız. Ürün ve hizmetler kısmından sizin yönettiğiniz hosting sunucusuna bağlanarak cpanel sistemine erişmeniz gerekiyor.
(Eğer hosting firmasının hesabını bilmiyorsanız yani cpanele erişemiyorsanız destek sisteminden cpanel erişim bilgilerinizi talep edebilirsiniz.)
2- WordPress’izin kayıtlı olduğu tabloya tıklamanız gerekiyor. Bunu wordpress kurulum aşamasında isimlendiriyorsunuz. (Benimki resimden de göreceğiniz üzere efeergun_blog)
3- Sonrasında cpanel sekmesine tıklayarak phpmyadmin seçeneğine basmanız gerekiyor. Böylelikle wordpress admin şifresi değiştirme işlemini phpmyadmin vasıtasıyla gerçekleştirebileceğiz. Sonrasında wp_users tablosuna tıklayarak wordpress sitenizin kullanıcıların şifreleri v.s mevcut. Bir sonraki adımı izleyin.
4- Aşağıdaki görseldeki gibi bulunan karmaşık şekilde olan şifreler tamamen gizli tutulması amacıyla (şifrenin görünmemesi) yapılmıştır. Alttaki gösterdiğim şekilde değiştirmek istediğiniz kullanıcıya çift tıklarsanız şifre değiştirme işlemini çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
5- Değiştirdiğiniz şifreyi girmiş olduğunuz e posta veya kullanıcı adıyla giriş yapmayı deneyin. Şifrenizin değişmeme ihtimali %0 😊
Evet arkadaşlar eğer wordpress ile alakalı bilgiler edinmek istiyorsanız wordpress kategorime göz atabilirsiniz. Unutmadan şunu da ekleyeyim. WordPress Admin Paneli Girişi Değiştirme (logo v.s özelleştirme gibi) isimli içeriğime göz atabilirsiniz. Eğer wordpress sitenizin admin panelini özelleştirmek istiyorsanız bu içerik sizin işinize çok yarayacak. Umarım basit ve anlaşılır bir dille size sunabilmişimdir. Dediğim gibi wordpress’e merakınız varsa wordpress kategorisi sizin işinize çok yarayacak.