Blog yazarı sektöründe 3 aydır özgün ve alıntılar yapmadan içerikler hazırlayarak seo uyumlu bir şekilde sizlere sunmaya çalışıyorum. Blogger işine meraklıysanız kesinlikle size tavsiye ederim. Nedenlerini soracak olursanız, pek çok nedeni var açıkcası eğer blog yazarı olmak istiyorsanız yönlendirdiğim bağlantıdan bilgi alabilirsiniz. Şimdi kişisel blog yönetimi hakkında bilgilerim doğrultusunda sizleri yanıltmadan ve faydalı olacağına inandığım bu içeriği okumanızı tavsiye ediyorum.
Kişisel Blog Yönetimi Yapmanın Yolları
Öncelikle sitenizin güncel olması gerekiyor. Güncel siteleri herkes takip etmeyi sever. Ben de yeri geliyor, haber yeri geliyor, oyun sitelerine girip 1 saat civarı içerik okuduğum oluyor. Sadece yazmaktan ibaret değil yani
Yazmaktan Çekinmeyin !
- Eğer yazdığınız içeriğe güveniyorsanız emin olun okuyucular yazının okunma süresini oldukça arttıracaktır. Eğer bir kitleniz yoksa ve sıfırdan kitle kazanmak istiyorsanız güncel ve aratılan kelimeler hakkında güncel içerikler yazabilirsiniz. Bu sizin için oldukça faydalı olacaktır.
Arkadaşlarınızdan Yardım İsteyin
- Eğer bu sektöre arkadaşlarınızda meraklıysa sitenin dolu olması açısından arkadaşlarınızdan ricada bulunarak içerikler yazdırabilirsiniz. Sürekli siz yazacak değilsiniz ya İçerik açısından karmaşık olması sitenizin kötü olduğu anlamına gelmez. Benim kişisel sitem üzerinden inceleyebilirsiniz. Sosyal medyadan tutun birçok konu hakkında içeriklerim mevcut. Sizin için önemli olan tek şey alıntı yapılmadan yazılan içeriklerdir.
Kişisel Blog Yönetimi -> Okuyucuyu Heveslendirin
- İçerikleri yazarken sempatik cümleler kurmaya özen gösterin ve yazının başında ilgi çekici cümleler okuyucunun ilgini çekmesini sağlar ve tüm içeriği okumaya heveslendirebilir. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Okumayı sevmeyen birisi zaten içeriği mousenin aşağı kaydırma butonuyla sonuna kadar göz gezdirip siteden çıkacaktır. Bu tamamen kitleyle alakalıdır, sizlik bir durum değil yani
Sektör Araştırması Yapın (Bilgiler Almaya Çalışın)
- Bu bahsedeceğim madde tamamen size göre değişiklik gösterilecektir. Eğer sektör açısından örneklendirecek olursak; yemek tarifleri paylaştığınız bir blog düşünün. Rakipleriniz olanlardan tariflere veya stratejilerinden bilgiler doğrultusunda kendi blogunuza eklemeler yapabilirsiniz. (Aynısını tabi ki yapmayın) Mesela yemek tarifleri sitesinde biraz araştırma yapmıştım. Gördüğüm üzere birçok kitle (okuyucu) bu sayfaya bir form üzerinden yemek tarifi gönderiyor. Gerçekten güzel bir proje olmuş. Böyle biraz kurcalamalar yapıp fikirler edinebilirsiniz. Bu madde tamamen sizin bulunduğunuz sektöre göre değişiklik gösterecektir. Mesela ben birçok kaynaktan içerik fikirleri alıp zaman zaman aklıma 3 4 içerik birden gelip yazdığımı hatırlıyorum. Bu tamamen size bağlı. Bilgi almaktan, fikir almaktan çekinmeyin
Güzel ve Sade Site Tasarımı Kullanın
- Blog işleri sadece yazıyla olmaz. Tasarımsal açıdan okuyucuların (oha lan ne güzel sitesi varmış) ilgisini çekerseniz siteniz akılda kalıcı olacaktır. Sadece tasarımsal açıdan değil, yazım biçimleriniz kurduğunuz cümleler okuyucunun aklında kalacaktır.
Kişisel Blog Yönetimi Sosyal Medya Platformları
- Sosyal medya üzerinden organik kitle edinebilirsiniz. Şuan günümüzde meşhur olan twitter ve instagram platformlarından birçok kişinin ortalama düzeyde takipçisi bulunuyor. Sizin de paylaşımınızla sitenize takipçi sağlayarak içeriklerinizi okutabilirsiniz.
Güncel Konuları Takip Edin
- Diken üstünde durmanızda fayda var. Bu maddeden kastım gerçekten daha yeni olan piyasaya yeni giren ismi duyulan bir şey hakkında (telefon, oyun) içerikler yazmanız google’dan organik takipçi sağlamanıza ve sitenizin daha iyi yerlere gelmesini sağlayacaktır. Tabi ki ilk siz yazın demiyorum ama yazarsanız gerçekten çok faydalı olacağının garantisini veriyorum.
Tavsiye ve Öneri Almaktan Çekinmeyin
- Arkadaşlarınızdan fikir almaktan çekinmeyin. 3 aydan blog yazarı işiyle uğraşıyorum. İlk başlarda aklıma içerik fikirleri gelmiyordu. Arkadaşlarıma sorup sorup bilgiler alıyordum. Onların doğrultusunda birkaç içerik çıkarmayı başardım. Şuan bir arkadaşımda sağolsun yardımcı oluyor.
Site İçi Bağlantılar Kurmaya Çalışın
- Site içi yönlendirmeler yapın. Bir içeriği yazarken başka bir içeriğinizdeki bilgiden bahsediyorsanız o içeriğe link verip okuyucunun onu da okumasını sağlayabilirsiniz. Site içi bağlantı her açıdan size fayda sağlayacaktır.
Kesinlikle Alıntı Yapmayın ! Özgün İçerikler Yazmaya Özen Gösterin
- Alanınızda ve sektörünüzde gerçekten sağlam bilginiz ve kaynağınız varsa yazmaktan çekinmeyin. Bilgili kişiler alıntı yapanlardan daha iyidir. Eğer bilmiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız farklı sitelerden farklı kaynaklardan bilgiler tabi ki alabilirsiniz. Ancak hepsini birden alayım derseniz baştan kaybedersiniz benden söylemesi.
Umarım kişisel blog yönetimi nasıl yapılır sorusuna sizlere yardımcı ve rehber olarak yanıtlayabilmişimdir. Kişisel blog yönetimi tamamen blog yazarı olarak geçmektedir. Eğer sizde blog yazarı olmak istiyorsanız blog yazarı nedir adlı içeriğime göz atabilirsiniz. Gerçekten sizin için faydalı olacağına inanıyorum.
2 Yorum
Yeni blog açmak isteyenleri aydınlatan bu değerli yazınız için teşekkürler.
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.