Blog yazısı yazarken sizin hakim olduğunuz veya güncel konulara yönelmeniz sizin için faydalı olacaktır. Eğer kişisel blog siteniz varsa ve ilgilendiğiniz konular kapsamlıysa her türlü blog yazısı yazabilirsiniz. Peki genel açıdan blog yazısı nasıl yazılır ? Gelin data detaylı inceleyelim.
Blog Yazısı Nasıl Yazılır ?
Blog yazısı yazarken hiç bilgi sahibi olmadığınız konularda bile blog yazıları yazabilirsiniz. Açıkcası şuan bu yazıyı yazarken 23 tane içeriğim bulunuyor. Yarısını kendi bildiklerimce yazdım. Diğer yarısını da başka sitelerden araştırmalar yaparak detaylı incelemeler yaparak kendi cümlelerimle ve bilgi aldığım içerikten eklemeler yaparak sade ve özgün blog yazıları yazdım. Aynısını siz de yapabilirsiniz.
İlla bilginiz olması gerekmiyor yani… Eğer instagramda veya youtube’de sağlam kitleniz yoksa (takipçilerinizi blogunuza yönlendirebilirsiniz) içeriğinizi mutlaka seo uyumlu yazmanız gerekiyor. Çünkü blog yazılarınızı okumak isteyen kişiler kalkıpta google’da 10. Sayfaya tıklayıp sizi bulmak istemezler. Eğer blog siteniz var ise ve blog yazılarınızı seo uyumlu yazmak istiyorsanız ve seo hakkında bilginiz yoksa hiç merak etmeyin. Seo isimli kategorimden detaylı bilgi alabilirsiniz. 😊
Blog yazısı yazarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini maddeler halinde tek tek açıklayacağım. Bu adımları izlerseniz mükemmel bir blog yazısı çıkaracağınızdan eminim. Gelin detayları inceleyelim.
Blog Yazısı Yazarken İzlenmesi Gereken Adımlar
1- Güncel ve Bilginiz Olan Konulara Yönelin
Bu maddeden kastım kesinlikle bilginizin olmadığını konuları yazmamanız değil. Araştırıp bilgilerinizi üst üste koyarak harika blog yazıları çıkarabilirsiniz. Güncel konulardan kastım ise google’da aranan kelimelerin haritasını çıkarın karşınıza veya arkadaş ortamınıza bu konu hakkında yardımcı olmalarını isteyin.
Ben bu siteyi aktif hale getirdiğimden bu yana 3 ay oldu. İlk blog yazılarımı yazarken arkadaşlarıma soruyordum. Ne tür şeyler aratıyorsunuz ? Şeklinde… Onlardan bilgiler alıp güzel içerikler çıkarmaya çalışıyordum. Unutmayın arkadaş ortamınız size çok destek olacaktır. Küçümsememenizi tavsiye ederim
2- Görseller ve İlgi Çekici Başlıklar Bulun
Bu tamamen sizin zevkinize ve ne kadar yaratıcı olduğunuza bağlı açıkcası. İlgi çekici başlıklar yazarsanız okuyucunun ilgisini çekip blog yazısını detaylı bir şekilde okumasını ve sitede kalma süresini arttırabilirsiniz. Açıkcası ben bu maddede çok kasmıyorum kendimi bu sizin yazdığınız içerikten içeriğe değişiklik gösterebilir.
3- Site İçi Yönlendirme Yapın (Site İçi Bağlantılar Kurun)
Bu maddeyi yaparken blog yazınızın içerisinde başka bir konuya değiniyorsanız ve değindiğiniz konu hakkında bir içeriğiniz varsa mutlaka bahsettiğiniz anahtar kelimeye o içeriğin linkini vermeyi unutmayın. Bu blog yazısı’nda en basit örneği mevcut 😊 2. Paragrafta seo kelimesine değinmişim eğer seo hakkında bilgiler almak isteyenler o linkle mutlaka tıklayacaktır. Site içi bağlantı sizin vazgeçilmeniz olmalı.
4- Blog Yazısı Nasıl Yazılır ? Detaylı Yazın (Abartmadan)
Blog yazısı yazarken detaylı anlatım okuyucu için çok faydalıdır. Okuyucu sıkılmadan bir blog yazısı okuyorsa siz gerçekten iyi iş başarmışsınızdır. Çok detaylara inip okuyucuyu sıkmamanız da önemli bir etken. Daha detaylara ineceğim diye saçmalamayın yani 😊
5- Blog Yazısı En Az Kaç Kelime Olmalı ?
Bu tamamen size bağlı. Açıkcası seo uyumlu olmasını istiyorsanız yoast seo eklentisi (wordpress’in seo rehberi) kullanabilirsiniz. Bu rehber en az 300 kelime olmasını öneriyor. Ancak ben bunu doğru bulmuyorum. Eğer saçmalamamak istiyorsanız 300 kelimede de bırakabilirsiniz ama gerçekten bilginiz varsa ve sağlam kaynaklarınız varsa bunu 300-5000 kelime arası bile yapabilirsiniz.
Unutmadan söyleyelim kelime sayısı gerçekten seo dostudur. Saçmalamadığınız ve alıntı yapmadığınız sürece blog yazınızın ne kadar fazla kelimeden oluşması hiçbir sorun teşkil etmez. Aynı zamanda fayda bile sağlayacaktır. Unutmadan wordpress tabanlı web sitenizde içerikler yazıyorsanız ve seo uyumlu olmasını istiyorsanız yoast seo kurulumu isimli içeriğime göz atabilirsiniz. Sizin için oldukça faydalı bir rehber olacaktır kendisi 😊
6- Özgün ve Alıntı Olmadan Blog Yazısı Yazmaya Çalışın
Google alıntı yapan kişilere özgün içeriği olmayan kişilere savaş açmıştır. Copy paste yapan kişiler bu işlerde hiç başarılı olmamıştır, olamayacaktır. Eğer böyle bir planınız varsa ben copy paste ile bir yerlere gelirim diyorsanız –>bu kadar kişi boşuna mı yazıyor bunları diye sorarım sizlere. Alıntı olmadan da gayet güzel blog yazıları çıkarabileceğinizin garantisini veriyorum. Uğraşmanız yeterlidir.
7- Blog Yazısı Nasıl Yazılır ? Başlıkları Dengeli ve Konuyla İlgili Yazın
Başlıklar içeriğinizin bel kemiğidir diyebiliriz. Ben sadece içerik yazmıyorum tabi ki okuyorum. H1 H2 H3 başlıkları ne kadar çok dengeli ve birbiriyle alakalıysa o blog yazısını o kadar okuyasım geliyor. Bu alt başlıkları çok tutmanızın da bir mantığı yok açıkcası. Dengeli kelimesi bu başlık için çok doğru olacaktır.
Umarım blog yazısı yazarken bu dediklerimi dikkate alarak bir yerlere gelebilirsiniz. Açıkcası blog yazısı yazan kişiler blog yazarı olarak adlandırılır. Sizde Blog yazarı olmak isterseniz bu içerik size faydalı olacaktır. Blog yazarı nedir sorusunu soracaksanız eğer soldaki bağlantıdan blog yazarlığı hakkında bilgi alabilirsiniz.