Her yıl kamu çalışanlarının görevlerinde yükselmesi amacıyla yapılan görevde yükselme sınavı 2020 yılında tekrardan yapılması şu günlerde tekrardan gündem konusu olmayı başardı. Peki Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavı ne zaman yapılacak? Detayları yazının devamında bulabilirsiniz.
Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavı ve birçok görevde yükselme sınavları ÖYSM ve MEB tarafından yapılmaktadır. Başvuru şartlarını da sizlerle paylaşmak istiyorum ancak öncelik olarak Görevde Yükselme Sınavı Ne Zaman ? Gelin detayları inceleyelim.
Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Ne Zaman ?
2020 Yılı Görevde Yükselme Sınavı için MEB, sürecin hızlı ve kusursuz işlemesi için elinden geleni yapıyor ve kendilerince programlar hazırlayarak sistemin geçen yıllarda ki gibi kusursuz işlenmesini istiyor.
Son bilgilere göre Meb, sınav takvimi için görüşmelere başlanıldığına ve Yaz aylarının sonu ila sonbahar ayları arasında sınavın yapılması öngörüleceği söylenmektedir. Kesin bir bilgiye ulaşır ulaşmaz sizleri bilgisiz bırakmayacağım. Bu yazıyı sürekli güncel tutmaya özen göstererek sizleri haberdar edeceğim.
Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı Şartları Nedir?
- Görevde yükselme sınavının başvuru tarihinden önceki zaman diliminde üç yıl içinde denetim elemanlarının hakkında zayıf rapor düzenlenmemek gerekmektedir.
- 2) Bakanlıkta en az iki yıl çalışmış olmak,
- 3) Adalet Bakanlığı Nakil Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak,
- 4)Görevde yükselmek ve atanacaklar, yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak zorundadır.
Görevde Yükselme Sınavı Nedir?
Görevde yükselme sınavı kamuda çalışan personellerin çalıştığı konumdan daha yüksek bir konuma çıkması için hazırlanan yazılı bir sınavdır. Herkes bu sınava başvuru yaparak giremiyor. Daha detaylı anlatacak olursak, belirli kriterlerin çerçevesinde belirli şartların olması kaydıyla ve bu şartları karşılıyorsanız sınava başvuru yaparak ve gereken puanın üstünde bir sonuç alırsanız görevinizde yükselebilirsiniz.
Görevde yükselme sınavı şartlarından en basiti ise herhangi bir kurumda örneğin; sağlık kuruluşunda çalışıyorsanız en az 2 yıl çalışmış olmanız gerekiyor. Bunun dışında her işe girerken artık günümüzde sorulan sabıka konusu ele alınıyor. Sabıka ve herhangi bir suç işlememeniz gerekmekte. Bu kriterleri de sınav şartları olarak gösterebiliriz. ( Bu bahsettiğim madde tüm GYS için geçerlidir.)
Adalet bakanlığı sınavı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz Gazete Resmi internet sitesinden sınav hakkında detaylı bilgiler mevcuttur. İncelemeniz için onuda linkliyorum.
Kişisel sitemde birçok konu hakkında içerikler yazıyorum. Konular belirsiz olduğu için tüm gündem konuları veya günümüz şartlarınca gerek oyun, gerek teknoloji birçok konuya blogumda yer veriyorum. Eğer google’dan beni bulduysanız diğer içeriklerime göz atabilirsiniz. Genel kategorimden diğer içeriklerimi inceleyebilmeniz için link bırakıyorum.